Foodnoot.nl
  • Recepten
    • All Hapjes Vegan Snack Salade Taarten
      Recepten

      Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

      10 oktober 2018

      Hazelnoten

      Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

      28 september 2018

      Hapjes

      Kipdij saté met pindasaus

      7 september 2018

      Zonnebloempitten

      Caesar Salade met zonnebloempitten

      29 mei 2018

      Hapjes

      Kipdij saté met pindasaus

      7 september 2018

      Hapjes

      Geitenkaas bladerdeeg hapjes met walnoot en honing

      3 mei 2018

      Hapjes Chocola in bladerdeeg - Foodnoot - receptfoto

      Chocoladereep in bladerdeeg met hazelnoten

      15 november 2017

      Hapjes

      Borani-e bademjan met walnoten (dip van aubergine en yoghurt)

      24 augustus 2017

      Vegan

      Tapenade met walnoot en zongedroogde tomaat

      3 mei 2018

      Vegan

      Banaan van de BBQ met chocolade en hazelnoten

      14 augustus 2017

      Vegan Appeltaart zonder taart

      Appeltaart zonder taart maar wel met noten

      13 september 2016

      Snack

      Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

      10 oktober 2018

      Snack

      Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

      28 september 2018

      Snack

      Kipdij saté met pindasaus

      7 september 2018

      Snack

      Geitenkaas bladerdeeg hapjes met walnoot en honing

      3 mei 2018

      Salade

      Caesar Salade met zonnebloempitten

      29 mei 2018

      Salade

      Aziatische salade met geroosterde sesamzaadjes

      2 maart 2018

      Salade

      Roodlof salade met pompoenpitten

      23 augustus 2017

      Salade

      Groene salade met pistachenoten

      21 augustus 2017

      Taarten

      Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

      10 oktober 2018

      Taarten

      Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

      28 september 2018

      Taarten Appel galette met noten gezouten karamel

      Appel galette met noten gezouten karamel

      7 december 2016

      Taarten Millefeuille met slagroom, frambozen en pistache

      Millefeuille met slagroom, frambozen en macadamia

      7 december 2016

  • Bewust
  • lekker! assortiment
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Premium Nuts
    • Raw
    • Rijst
  • Noten paspoorten
  • Over Foodnoot
    • Privacy statement
  • Reseller

Foodnoot.nl

  • Recepten
    • All Hapjes Vegan Snack Salade Taarten
      Recepten

      Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

      10 oktober 2018

      Hazelnoten

      Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

      28 september 2018

      Hapjes

      Kipdij saté met pindasaus

      7 september 2018

      Zonnebloempitten

      Caesar Salade met zonnebloempitten

      29 mei 2018

      Hapjes

      Kipdij saté met pindasaus

      7 september 2018

      Hapjes

      Geitenkaas bladerdeeg hapjes met walnoot en honing

      3 mei 2018

      Hapjes Chocola in bladerdeeg - Foodnoot - receptfoto

      Chocoladereep in bladerdeeg met hazelnoten

      15 november 2017

      Hapjes

      Borani-e bademjan met walnoten (dip van aubergine en yoghurt)

      24 augustus 2017

      Vegan

      Tapenade met walnoot en zongedroogde tomaat

      3 mei 2018

      Vegan

      Banaan van de BBQ met chocolade en hazelnoten

      14 augustus 2017

      Vegan Appeltaart zonder taart

      Appeltaart zonder taart maar wel met noten

      13 september 2016

      Snack

      Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

      10 oktober 2018

      Snack

      Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

      28 september 2018

      Snack

      Kipdij saté met pindasaus

      7 september 2018

      Snack

      Geitenkaas bladerdeeg hapjes met walnoot en honing

      3 mei 2018

      Salade

      Caesar Salade met zonnebloempitten

      29 mei 2018

      Salade

      Aziatische salade met geroosterde sesamzaadjes

      2 maart 2018

      Salade

      Roodlof salade met pompoenpitten

      23 augustus 2017

      Salade

      Groene salade met pistachenoten

      21 augustus 2017

      Taarten

      Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

      10 oktober 2018

      Taarten

      Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

      28 september 2018

      Taarten Appel galette met noten gezouten karamel

      Appel galette met noten gezouten karamel

      7 december 2016

      Taarten Millefeuille met slagroom, frambozen en pistache

      Millefeuille met slagroom, frambozen en macadamia

      7 december 2016

  • Bewust
  • lekker! assortiment
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Premium Nuts
    • Raw
    • Rijst
  • Noten paspoorten
  • Over Foodnoot
    • Privacy statement
  • Reseller
Pinda'sEetmomentenReceptenLunchDiner

Pindasoep

geschreven door Foodnoot 12 april 2017
Pindasoep

Voor 4 personen
Voorbereiding: ca. 10 min.
Bereiding: 35 min.


Ingrediënten

    • 1 ui, gepeld en gesnipperd
    • 3 tenen knoflook, gepeld en geperst
    • 3 cm gember, geschild en fijn gesneden
    • 1 lt water
    • 2 kip bouillonblokjes
    • 1 stengel citroengras, gewassen
    • 125 g gerookte spekblokjes
    • 1/2 wortel, geschild
    • 1/2 prei, schoongemaakt
    • 8 el pindakaas
    • 1 chilpeper
    • 1 el sambal manis
    • 4 el ketjap manis
    • 3 tl ketoembar
    • 1/2 citroen
    • 50 g gehakte pinda’s
    • 6 bolletjes piment
    • Peper en zout, gemalen
    • 1 el plantaardige olie

Bereiding

  1. Verhit de olie in een soeppan. Bak hierin de ui, knoflook, sambal, ketoembar en gember voor ca. 2 min.
  2. Blus dit af met het water.
  3. Voeg de bouillontabletten, piment en alle groenten toe.
  4. Kneus het citroengras met een mes (zo komen de aroma’s beter vrij) en voeg toe aan de bouillon. Laat 30 min. op laag vuur koken.
  5. Haal het citroengras en de piment eruit. Meng ondertussen de pindakaas, ketjap, koriander en chilipepers in een kom. Verdun dit met een paar eetlepels bouillon totdat het mengsel de dikte van een saus heeft.
  6. Roer de pindassaus door de bouillon en blend dit alles tot er een soep ontstaat. Pers de citroen uit en breng de soep op smaak met het sap en eventueel nog wat ketjap.
  7. Garneer met gehakte pinda’s, koriander en fijngehakte chilipeper.
Pindasoep was last modified: mei 9th, 2018 by Foodnoot
Summary
recipe image
Recipe Name
Pindasoep
Published On
2017-04-12
Preparation Time
15 min.
Cook Time
30 min.
Total Time
45 min.
Soep
0 Reacties
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Foodnoot

vorige blogpost
Gado Gado met pinda’s
volgende blogpost
Noten zitten vol vitamines!

Misschien ook iets voor u

Notenbrood met noten en pitten

Notenbrood met noten en pitten

10 oktober 2016
Power ontbijt met superfoodmix

Power ontbijt met superfoodmix

12 september 2016
Appeltaart met honingnoten

Appeltaart met honingnoten

7 december 2016
Galette met vijgen, gekarameliseerde uien en walnoten

Galette met vijgen, gekarameliseerde uien en walnoten

7 december 2016

Tapenade met walnoot en zongedroogde tomaat

3 mei 2018

Rauwkostsalade met witte kool en pecannoten

15 augustus 2017
Pompoensalade met geroosterde amandelen

Pompoensalade met geroosterde amandelen

12 oktober 2016
Dadel notenrepen

Havermoutrepen / dadelnotenreep

10 oktober 2016

Gado Gado met pinda’s

12 april 2017
Granola

Granola met noten en zaden

10 oktober 2016

Blog Categoriën

  • Bewust
  • Walnoot
  • Pistachenoot
  • Cashewnoten
  • Pinda's
  • Macadamia noten
  • Cranberry's
  • Pijnboompitten
  • Paranoten
  • Amandelen
  • Hazelnoten
  • Pecannoten
  • Zonnebloempitten
  • Pompoenpitten
  • Blauwe rozijnen
  • Eetmomenten
    • Ontbijt
    • 11-uurtje
    • Lunch
    • 4-uurtje
    • Diner
    • 21-uurtje
  • Recepten
    • Hapjes
    • Vegan
    • Snack
    • Salade
    • Taarten
  • Evenementen
  • Uitgelicht

Assortiment

foodnoot_assortiment2zoet
foodnoot_assortiment2naturel
foodnoot_assortiment2gezoutenfoodnoot_assortiment2ongezouten
foodnoot_assortiment2premium
foodnoot_assortiment2raw
foodnoot_assortiment2rijst

Laatste recepten

  • Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

    10 oktober 2018
  • Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

    28 september 2018
  • Kipdij saté met pindasaus

    7 september 2018
  • Caesar Salade met zonnebloempitten

    29 mei 2018

foodnoot instagram

Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings

Noten paspoort

Noten paspoort

Cashewnoten

Herkomst: Brazilië
Smaak: Zoetachtige smaak
Toepassing: Cashewnoten worden vaak verwerkt in wokgerechten.

Meer over Cashewnoten

Foodnoot pinterest

Het recept voor zelfgemaakte ontbijtkoek zonder geraffineerde suiker maar wel met noten. Deze heerlijke zacht zoete, luchtige en smaakvolle ontbijtkoek moet je echt een keer proberen. #aanraderKnapperige crackers zelf maken met enkel zaden. Voor als je minder koolhydraten wilt eten.Ontbijtmuffins met yoghurt; 100 gr havermout 125 ml griekse yoghurt (met honing) handje blauwe bessen of frambozen 1 banaan 1.5 tl bakpoeder 1 ei handje pecannoten (of andere noten 1 flinke theelepel kaneelMet dit recept maak je een Italiaanse stamppot met courgette, zongedroogde tomaat, basilicum en walnoten. Weer eens wat anders dan de andijvie- of rucola stamppot. De noten zorgen voor een lekkere crunch in het gerecht. Je maakt de stamppot in 40 minuten. Eet smakelijk!Rucolastamppot met tomaat en notenHello Skinny Monday! Vandaag deel ik een recept voor koolhydraatvrije stamppot: oftewel een stamppot van pompoen. Pompoen is heerlijk in parten geroosterd, maar als je pompoen in helften roostert word

Facebook Feed

Facebook

Laatste recepten

  • Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

    10 oktober 2018
  • Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

    28 september 2018
  • Kipdij saté met pindasaus

    7 september 2018

Aanmelden nieuwsbrief

volg foodnoot op instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email
Footer Logo

© Copyright 2019 - Foodnoot.nl | All Rights Reserved. Verse Klassenoten.
Scottweg 47, 4462 GS Goes | +31(0)113 36 20 30 | info@klassenoten.nl

Deze website maakt gebruik van cookies: Meer informatie.